Om Mikael Hoffmann

Mikael Hoffmann Jeg har oplevet meget forskelligt i mit liv. Jeg vil her beskrive nogle af de udfordringer og genvordigheder, jeg har haft, som tilsyneladende var svagheder i de respektive situationer, men hændelserne og konsekvenserne har jeg været i stand til at vende til at være styrker og fordele.


Firmaopstart
Jeg startede mit nuværende firma i 1994, og har i de år, der er gået, har jeg haft og håndteret mange forskellige udfordringer. Jeg har været tæt på konkurs, jeg har været fuldkommen disillusioneret, og jeg var udbrændt i et år - tæt på at dø af stress. Men jeg klarede den og har skabt mig en fornuftig selvstændig virksomhed som mentor-coach. Det er der blandt andet kommet en bog ud af, og flere er på vej. Derfor er nogen af mine styrker som mentor-coach håndtering af  selvstændig virksomhed og karrierepleje.

Parforhold og børn
Jeg har haft rigtigt mange kærester og parforhold. Nu er jeg blevet gift og har fået en datter. Derfor er en af mine styrker som mentor-coach par- og singleterapi.

Jeg har i tidens løb haft ikke færre end ni hjemmeboende bonusbørn i alderen 1 til 18 år (seks drenge og tre piger) med forskellige kvinder. Jeg har endvidere været fuldtidsansat børnehavepædagogmedhjælper i to måneder i en Steiner-børnehave i Kvistgård. I et halvt år var jeg fuldtids-skolelærer på en kommuneskole i Espergærde, og derefter fuld- og deltids lærer på en nystartet privatskole i Helsingør i 2½ år. Derfor er en af mine styrker som mentor-coach relationer, parforhold, samarbejde og børn.

Endvidere skrev og udgav jeg i februar 2012 bogen Frihed - med bedre parforhold om hvordan du opnår lykke og harmoni i dine relationer.

Singleliv
I september 2012 udkom bogen for og om singlemænd. Den hedder "Datingsider - sider af dating" om hvordan man(d) finder og få fat i en kæreste/partner - og får parforholdet til at fungere og vare ved.

Læs mere om bøgerne på www.MikaelHoffmann.dk/bog

Uddannelse
Jeg er oprindeligt uddannet styrmand/skibsfører (1983), ingeniør (1993) og psykoterapeut, www.id-psykoterapeutuddannelsen.dk (2009).

I 12 år sejlede jeg i den danske handelsflåde, først som styrmandelev (startede som 17-årig), senere som styrmand og kaptajn. Jeg hverken røg, drak (spiritus eller kaffe), gik på værtshus, havde tatoveringer eller lignende typisk sømandsagtigt. Det var ikke altid lige sjovt at jeg skildte mig så meget ud sammenlignet med de fleste andre om bord. Men jeg klarede den frem til en topstillling, hvorefter jeg valgte at gå i land og uddanne mig til skibsingeniør på Helsingør Teknikum. På baggrund af min alsidige livserfaring er nogle af mine styrker som mentor- coach selvværd, mindreværd, selvagtelse, ledelse, livsværdier og livskurs.

Økonomiske udfordringer
I 2004 var jeg tæt på at gå personligt konkurs. Jeg havde et almindeligt vellønnet dagjob ved siden af min selvstændige virksomhed med bl.a. teambuilding-kurser for firmaer. Samtidig startede jeg et helt nyt forretningskoncept op. I den periode arbejdede jeg omkring 18 timer i døgnet 7 dage om ugen. Alligevel var jeg ikke i stand til at tjene nok til at dække mine udgifter, og jeg havde stiftet en stor gæld…

Ganske enkelt brændte jeg ud, og var ikke i stand til noget som helst fornuftigt i et helt år derefter. Men heldigvis havde jeg nået at opbygge en fornuftig residual indkomst med det nye koncept, så mens jeg lavede absolut ingenting i et år, lå jeg hverken samfundet, A-kassen eller andre mennesker til byrde. Alt dette kom der en bog ud af, som udkom i september 2010 under titlen Frihed – med residual indkomst. Om hvordan penge tjenes uden fysisk at være til stede, og flere bøger er på vej. De seneste fem år har jeg haft en fuldtids indkomst med en ugentlig arbejdstid på omkring 15 timer. Derfor er nogle af mine styrker som psykoterapeut og coach stress, udbrændthed og alt for travlt med sit arbejde.

Personlighed
Jeg blev født i 1959, og jeg har i mange sammenhænge været et arrogant overlegent dumt svin. Min opdragelse og opvækst gav mig et oppustet ego, der har betydet, at jeg har haft en del udfordringer i livet. Men som ægtemand, far og selvstændig lærer man ganske effektivt at være empatisk, medfølende og sætte sig selv til side for andres behov. Derfor er en af mine styrker som mentor- coach at være til stede i nuet, lytte, forstå, og nænsomt men bestemt guide folk ”forbi livets farlige skær” og ud i det farvand, de allerhelst vil sejle i. Kort sagt at hjælpe folk til et bedre liv.

Enhver er i stand til at vende en svaghed til en styrke. Det er blot et spørgsmål om at vide, hvordan man skal gøre.


BEAMH

Hvordan kan man tiltrække sig mere succes i sit liv (f.eks. i parforholdet, erhvervs-karrieren, relationer med andre mennesker, i forhold til privatøkonomien, helbredet)? Hvordan kan de psykologiske blokeringer opløses?
Svarene kan være svære at få øje på, men du kender måske til, at det kan være lettere at se løsninger som handler om andre end en selv. Det behøver ikke at være svært, men at sparre med en anden er ofte ganske givtigt.
De fem hoved-områder, hvor forandring sker, er:
Bevidstgørelse, Erkendelse, Ansvarlighed, Muligheder, samt Handling.
Be-handlingen er BEAM-Handling. 
Som en målrettet laserlys-stråle.

At gennemgå disse fem trin sammen med en kvalificeret mentor-coach kaldes også Accelereret Læring, og den bedste måde at blive bevidst om sammenhængen mellem valg/beslutning /handling og så de tilhørende konsekvenser. Hvis man samtidig kan forkorte afstanden/tiden mellem valget og konsekvensen, går læringen hurtigst.

Læs mere på www.MikaelHoffmann.dk/BEAMH

Jeg har gennem mere end 16 år haft stor succes med at hjælpe mennesker med at definere deres mål i livet - og at de når disse!

"Da du blev født, græd du, og Verden glædede sig....
Lev dit liv således,
at når du dør, så græder Verden, og du glæder dig!"Jeg selv PLANLÆGGER mit liv i forventning til at jeg bliver 112 år gammel, -
men jeg LEVER mit liv, som om jeg skal herfra i nat!


Med planlægning af mit liv mener jeg, at jeg fx lever og spiser sundt, dyrker motion, slapper af, har gode relationer, tjener penge osv.

Den anden halvdel af mottoet (at jeg lever som om jeg skal herfra i nat) betyder for mig at leve i nuet og ikke lade en eneste dag gå til spilde.

Jeg vil ikke ærgre mig over det, der skete i går, og ikke at bekymre mig om det, der skal ske i morgen.
Hver morgen vågner jeg op med taknemmelighed, og om aftenen går jeg i seng med taknemmelighed.
Dette er en af de vigtigste ingredienser i begrebet lykke for mig.