Feedback fra klienter
Ægteskabelige problemer

Klientudtalelse fra en klient, jeg aldrig har set og mødt. Vi har kun talt i telefon sammen gennem otte måneder.

"Jeg led af stress, mit helbred var dårligt og i mit ægteskab var der ting, der måtte forandres. Hvordan skulle min fremtid se ud? Jeg søgte på nettet og fandt Mikael Hoffmann, som jeg ringede til. Han gav mig en gratis afklarende samtale over telefonen, og det virkede så godt, at vi fortsatte vores samarbejde. Jeg har kunnet sidde hjemme med tæppe og noget varmt at drikke, mens vi har talt sammen – det har virkelig været et stort plus. Hvis jeg havde vidst, at det kunne lade sig gøre, så havde jeg gjort det meget tidligere. Mikael har hjulpet mig utroligt meget. Han finder hurtigt ind til kernen i problemet og kommer med konkrete forslag til, hvordan jeg kan håndtere tingene. Vores fremtid sammen i ægteskabet ser meget bedre ud, fordi jeg nu kan forstå problemet og arbejde med det, hvilket også er godt for mit helbred. Jeg har lært at ændre adfærd, og det smitter også af på min mand. Jeg falder stadig i en gang imellem, men så er Mikael klar i til at hjælpe mig tilbage på sporet. Jo før man får hjælp, jo bedre."
- Merete

Merete er interviewet af journalist Henriette Bendix
se www.bendixkommunikation.dk
Joachim Vuijk Personligt og erhverv

"Mikael har hjulpet mig med min personlige udvikling til et lettere liv, samt sparring i forhold til min virksomhed. Jeg vil til enhver tid anbefale Mikael til andre!"

Joachim Vuijk, Roskilde
Indfriede forventninger

Ronen Thalmay "Jeg fik indfriet mine forventninger i langt højere grad, end jeg havde forestillet mig. Mikael har to stærke sider, som jeg havde brug for sparring på. Den ene er den spirituelle side, hvor vi talte om eksistentielle udfordringer og om, hvordan man slipper frygten for det ukendte. Den anden er den erhvervsmæssige side, hvor vi talte om de udfordringer, der er, når man starter sin egen virksomhed. Specielt hjalp han mig med, hvordan jeg kan forberede og gennemføre "den svære samtale", og hvordan jeg kan blive mere omstillingsparat alt efter opgaven. Mikael rummer mange områder. Han lytter, spørger og kommer med relevant feed back. Jeg kan kun give ham mine varmeste anbefalinger."

Ronen Thalmay, Klampenborg
Ny partner i livet

Barbara May Landmark Gennem 4 måneder har jeg telefonisk talt med Mikael Hoffmann. Baggrunden er, at jeg gerne ville have hjælp til at finde en partner.

Jeg har været gift i 27 år, separeret i 7 år og nu skilt. Når tingene er tæt på, kan det være svært at se ens egen andel i, at tingene går skævt.

Ved at tale regelmæssig med Mikael, har jeg fået en bedre kendskab til mig selv og jeg regner med, at jeg nu er bedre i stand til at finde en partner, der passer til mig.

Flere gange efter vores samtaler, har jeg tænkt, bare jeg havde haft Mikael som far. Mikael har gjort mig opmærksom på, at jeg har saboteret mig selv og vist mig veje til at få en højere livskvalitet. Mikael er god til at lytte og forstå, hvad sagen drejer sig om.

Barbara May Landmark
Nordjylland
Det gode liv

Vivian Møller Nielsen Tak til Mikael for et givtigt coaching forløb. På relativ kort tid har vi været på en lang rejse i mit univers. Tilbagemeldinger fra min omgangskreds viser at der virkelig er sket noget. Mange har jeg fået at vide snakker om hvor stor en forandring der er sket med mig. Og det er jo dejligt at andre ser og mærker det. Men bedst er det jo at jeg selv har det godt. Selv på off dage kan jeg nu sige mellem alle de dumme ting" jamen jeg har det jo godt!!!!" Og bedst af alt ved jeg nu, at "sådan er det lige nu!!!"

Jeg er kommet godt afsted på min rejse mod en bredere horisont, føler mig godt rustet til det og glæder mig over at jeg ved hvor jeg kan spørge om vej til skoven når jeg ikke kan se den for bare træer.

Vivian Møller Nielsen
Hårlev
www.biony.dk
Arbejdsmæssigt og privat

Det var et tilfælde, at jeg mødte Mikael. Jeg søgte på nettet efter et kursus om personlig udvikling og fandt hans kursus, "Cash-Flow", der er en form for Matadorspil. Det lød spændende og anderledes, så det tog jeg med på. Mikael fungerede som coach, og selvom han ikke kendte mig, så læste han mit kropssprog helt perfekt, og han gav mig de helt rigtige input. Det imponerede mig meget, og jeg besluttede at gå i et regulært coachingforløb hos ham. Det har givet mig så meget, at jeg bliver ved med at komme igen, og han har virkelig fået mine øjne op for kvaliteterne i coaching. Jeg synes, jeg har udviklet mig meget både arbejdsmæssigt og privat, og jeg kan slet ikke lade være med at anbefale Mikael til andre.

- Christina, Nordsjælland
Frisættelse og kreativitet

Lene Ulrich Jeg kom til Mikael med det mål at ville udvikle og få forretningsmæssigt udbytte af mine kreative talenter.

Vi har haft i alt 6 møder over en periode på lidt over 2 måneder. Jeg arbejder selv professionelt som coach og underviser gennem mange år, er god til det jeg laver og er glad!

Som "kunde" er jeg derfor både fagligt kritisk, opmærksom og nysgerrig – sådan nogle fokuspersoner kan godt være stride ;-) !

Mikael arbejder meget nærværende, direkte og alsidigt – jeg sætter stor pris på hans både effektive, skarpe og meget varierede tilgang til forskellige redskaber. Jeg har gennemgået hele følelsesregisteret: glæde, frustration, vrede, nysgerrighed og undren… og så er AHA!-oplevelserne kommet som popkorn!

Mit udbytte – her beskrevet et par måneder senere – kan overordnet beskrives som FRISÆTTELSE! Jeg har frisat mig selv på en masse områder, der kan opsummeres konkret:

- Jeg har nu en ægte, gennemgribende tro på, at jeg kan udbygge min forretning med mit kreative talent. Det sker ligeså stille; eksempelvis kommer mit første bidrag som illustrator til en bog, der udkommer inden sommer. Det er helt vildt! Så har jeg løst konkrete opgaver – og det slutter ikke her!

- Mine personlige attituder og forestillinger om begrænsninger er kommet til kort. Jeg gør ting og handler på ting, der tidligere var forbundet med frygt og angst. Jeg er blevet klart bedre til at beslutte mig og handle på det!

- Jeg har en oprigtig tro på, at alle de tanker som Mikael har været katalysator for, får en afgørende indflydelse på min overordnede livskvalitet.

Mikael er en coach, der er super-professionel og er et levende bevis for "walk your talk". Jeg har fået en dyb respekt for Mikael, og vil glæde mig til at vise ham resultaterne af mit arbejde – også på sigt.

Jeg vil gerne anbefale Mikael som coach til alle, der brænder for at gøre drømme til virkelighed.

Lene Ulrich
Selvstændig virksomhedskonsulent
København
Ændre vaner

Annette Falk Lund Januar 2009

Mit navn er Annette Falk Lund og har arbejdet som billedkunstner i ti år. Siden 2005 er jeg selvstændig og lever af at male. Jeg har haft Mikael som coach i et år. Før vi startede benyttede jeg mig af en mentor, hvor vi mødtes en gang om måneden. Det gav mig medhold og en bevidsthed om fokus, dog savnede jeg at tale løbende om helt konkrete sager i mit arbejde med kunder, om kommunikation og mine store drømme, hvordan jeg kommer dem nærmere. På det tidspunkt havde jeg temmelig styr på hvad jeg ville, mit privat- og arbejds-liv fungerede godt. Jeg havde købt hus sammen med mit livs kærlighed og gik med bryllupstanker.
Dog følte jeg, at jeg havde mange flere ressourcer, som jeg manglede at få kontakt til. Jeg var interesseret i at erfare et kvantespring, at udvikle mig og få en oplevelse af, at jeg kan bruge al min bevidsthed mere effektiv.

Allerede efter de første gange vi talte i telefonen var jeg begejstret. Alle mine tvivl om, var det ikke for dyrt at bruge penge på denne måde eller om jeg overhovedet havde brug for den slags, kunne ryddes af vejen. Jeg forbereder mig med en dagsorden, er mentalt i selve coachingtimen nogle dage før, skriver ned undervejs og formulerer mig i hovedet inden jeg ringer til Mikael. Da jeg bor i Nordjylland og Mikael i København klarer vi coachingtimen i telefonen. Kun med få undtagelser kan jeg sige at det fungerer rigtig godt, som om jeg sidder overfor ham. Mikael formår at stille de helt rigtige spørgsmål, sådan at jeg selv kan formulere min konklusion. Jeg kan endda få AHA-oplevelser, der vedrører samtaler med kunder som ligger flere år tilbage, at jeg pludselig forstår, hvorfor samtalen fik den drejning den fik.
Også i mit privatliv føler jeg mig mere hjemme i mig selv, og mennesker omkring mig mærker også den positive forandring. F.eks. kommunikerer jeg mere klart og uden følelser i knibe i forhold til min datter og mine venner. Jeg tager ansvar for mine følelser i stedet for de andres.
Når jeg er på forretningsrejse i København lægger vi coachingtimen der og jeg besøger Mikael. Så har vi mulighed for at laver øvelser, f.eks. rollespil. Meget givende og afslørende. Vi griner tit sammen når vi taler, også i telefonen. Jeg kan godt lide humoren.

Da det er en lang process at lave om på vaner og lære om igen, fordi læringen fra barndommen har groet sig fast, regner jeg med at fortsatte i fremtiden langt hen af vejen. Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Mikael. Det vigtigste af alt er at jeg har fattet, at jeg kan lave det jeg har lyst til, og at det er muligt at have en sund økonomi og drive forretning med alt hvad jeg foretager mig. Det kalder jeg livskvalitet.

Januar 2010

Jeg har haft Mikael som coach i to år gennem samtaler i telefon engang ugentlig. Det er utrolig givende for mig.

Før jeg startede var jeg i en rivende udvikling, både arbejdsmæssig og i mit privatliv. Jeg manglede sådan set kun lidt til at blive mere effektiv og den slags, troede jeg. Så mærkede jeg efter et halvt år, at de små ting viste sig som større opgaver, jeg skulle arbejde med og coaching vil blive en vane for mig. Jeg opdagede at det falder mig ikke naturligt at stille spørgsmål i forretningssituationer ligesom det gør når jeg taler med mine venner. I min coaching lærer jeg at kommunikere, tage ansvar for mine følelser og sige fra. At afstemme mine forventninger med mine omgivelser er en anden opgave jeg arbejder med. Det at finde ud af hvad jeg egentlig virkelig har lyst til, går efter mine drømme, værne om mine værdier og handler derefter. Meget givende for mig er, når Mikael og jeg laver rollespil. Vi spiller en situation hvor jeg kommunikerer med en bestemt person, jeg har det lidt svært med.

To års coaching har bidraget til at jeg er en glad og nærværende person. Nu ved jeg hvordan jeg stiller spørgsmål til helt fremmede mennesker og holder en god dialog i gang. Jeg har også forandret mig som privat person og det har påvirket mine venskaber, nogle er tabt og nye er kommet til.

Mit liv er i udvikling og den nysgerrighed på hvad dagen vil bringe hver eneste dag, er det bedste jeg ved.

Annette Falk Lund
Billedkunstner, Feggesund, Nordjylland
www.falklund.dk
Karriereudvikling

Juni 2007:

Som du kan læse nedenfor har de første 6 måneder med coaching hos Mikael været ret givtige. Men de efterfølgende 6 måneder har været mindst lige så givtige.
Jeg har primært brugt Mikael til at forbedre min kommunikation med andre mennesker ved at bruge det i min egen hverdag. Dette har været medvirkende til min personlige fremgang det seneste år.
Ulrik Jørgensen Men Mikael har også vist mig sider af mig selv som jeg før ikke i samme omfang benyttede.
Der er samtidig kommet mere vægt og retning bag de beslutninger jeg er i stand til at tage, med hjælp fra Mikael.


December 2006:

Jeg kontaktede Mikael, fordi jeg følte, at jeg ikke fik nok ud af mit erhvervsliv.
Jeg ville gerne videre i min jagt på personlig og erhvervsmæssig succes.
Jeg havde en idé om, at jeg gerne ville være iværksætter og/eller bare have et andet job.
Målet var i første omgang at finde et andet job, da jeg ikke følte at mit arbejde gav mig de udfordringer jeg havde brug for.
Det andet mål var at finde en forretningsidé, der på sigt kan realisere drømmen om egen virksom hed.

Mikael og jeg arbejdede i første omgang 2-4 gange om måneden, hvor vi over telefonen snakkede om, hvad der var sket den forgangne tid og hvad der skulle ske inden næste seance.
Dette udløste nogle forpligtigelser i form af nogle små eller store opgaver.
Opgaverne har været af meget forskellig karakter, men har hele tiden afspejlet de problemstillinger og udfordringer, jeg har stået overfor.
Mikael har ledt mig hele vejen igennem en labyrint af udfordringer og muligheder.

I dag ca. 6 måneder efter første kontakt har jeg et fremragende job i en af Danmarks førende IT virksomheder og arbejder samtidig på en forretningsidé som forhåbentlig bliver til noget stort en dag.

Ulrik Jørgensen, København
Civilingeniør
Struggle and satisfaction Adiba Kholmurodova

I contacted Mikel Hoffmann in the end of 2008, because I found myself stuck with a lot of issues in many aspects of my life. I was going nowhere. It was sort of a vicious circle, which I could not get out of no matter how hard I tried.

Mikael helped me to look at my problems from the outside. He used me as a tool to help myself. With clever questions he directed me to the root of my issues. We did not try to find logical solutions, but focused on how I felt facing different situations and what decisions I made. After some time, I felt like a grey cloud over my head was slowly starting to clear out. On top of giving me practical tools to improve my life, Michael helped me to bring out the ‘true me’, my inner self.

Right now, my life has a direction. I have big dreams. I have a control of how I feel and what I do in many areas of my life. I have got a strength, courage and determination to pursue my dreams. I stopped my secessions after three months when I realized that I could go on myself applying what I have learned with Michael. The benefits of coaching are tremendous and worth the money spent. I strongly recommend Michael as a coach to anyone who wants to change his or her life from ‘struggle’ to ‘satisfaction and joy’.

Adiba Kholmurodova (26 years, Uzbekistan)
Student of MSc. Finance and International Business
Smutvej til et godt livKirstine Østergaard

Feedback – Coaching forløb forår 2008.
Kirstine Østergaard – Master Hypnoterapeut, NLP Master Practitioner, Master of Business Law - www.smutvej.com


Jeg har en periode i foråret 2008 haft den berigende fornøjelse at blive coachet af Mikael Hoffmann.

Jeg ankom til Mikael midt i mit livs krise, nyskilt og alene med 3 små børn. Mens jeg prøvede at forholde mig til en kæmpe stor skilsmisse sorg og en ny balance som "god nok" enlig mor følte jeg på samme tid, at det var NU, at jeg skulle realisere min drøm om at blive selvstændig. En stor mundfuld, men også en kæmpe chance !

Det var en intens følelsesmæssig tid, men også en perfekt anledning til virkelig at tage et livtag med hvad jeg slæbte med mig af "tung bagage", som kunne hindre mig i at skabe det nye liv for mig og børnene, som jeg så inderligt brændte for. Der var vitterlig sessioner, hvor min tilstand var så krisepræget, at jeg næppe var til at coache, men mere havde brug for terapi. Men Mikael formåede at møde mig, hvor jeg var, og dernæst hente mig tilbage på sporet.

Jeg har lært meget af Mikael både i hans rolle som terapeut, coach og mentor. Vi arbejdede især med emner som håndtering af frygt for at springe ud som selvstændig og det at slippe taget i "autopiloten" og øge bevidstheden omkring de valg man foretager. Hvad der blev virkelig klart for mig undervejs, var den afgørende vigtighed af, at du har støttende overbevisninger for de mål, du sætter dig. En ting er mentalt at vide "at det er nok en god ide", en helt anden ting er, at integrere det på de dybeste planer i dig selv. Din indre virkelighed vil afspejle din ydre virkelighed. En vis portion selvindsigt, åbenhed, mod og accept er gavnligt her. Og så det faktum, at du typisk undervurderer hvor lang tid processen tager – Vær nænsom ved dig selv og realistisk !

Mikael er et meget inspirerende, ærligt og generøst menneske. Han er også meget kontant og det er ganske krævende at være fokusperson hos Mikael. Hvis man ikke bliver skræmt væk, så er også det, der gør, at man rykker sig. Og det gør man. Jeg blev skiftevist blevet støttet og skubbet. Og jeg fandt her både det frirum og det arbejdsrum, der gjorde det muligt at bearbejde skilsmissesorgens første faser samtidig med, at min virksomhed "Smutvej" stille og roligt tog sin form.

Mit bedste råd til alle, der brænder for at realisere en (iværksætter)drøm:
Det er helt nødvendig proces at sikre dig en plan, en struktur og en støtte, når du skal flytte dig fra et sted til det næste – fra drøm til virkelighed. Du er nødt til at rydde op i det, du har med dig, for at gøre plads til det nye, du ønsker dig. Ta´ en smutvej! Lad være med at tro "at selvgjort er velgjort". For at nå sikkert og hurtigt i mål skal du fra begyndelsen vælge dig en troværdig og kvalificeret "fødselshjælper", som har en bred palette af de indsigter, erfaringer og redskaber du (muligvis) har eller får brug for. Og du skal lave en "mental oprydning" ("din indre feng shui"), som giver plads til at tage imod (…gode indsigter/erfaringer/kunder/ PENGE!). Den mentale oprydning kan måske give lidt sved på panden eller den stive overlæbe, men den er absolut resten af dit liv værd!

Jeg fandt min smutvej fra drøm til virkelighed med omsorgsfuld og krævende støtten og skubben. Jeg kan varmt anbefale Mikael.

Kirstine
Selvstændig konsulent
København
www.smutvej.com
Fra stivnen til bevægelseLise Benthien

Klik her for at høre 1½ minut om hvad Lise Benthien har fået ud af min coaching.

Om hvordan livet er ændret fra at være lukket til og stivnen samt dårlige forventninger til fremtiden, til at der nu er kommet mere bevægelse både privat og på arbejdet. At der er blevet sat skub på flere områder og hvordan livet er blevet lettere.
Autentisk salg

Evaluering af coachingforløb hos Mikael Hoffmann

Jeg mødtes med Mikael fem gange og havde 2 telefonkonsultationer i løbet af januar, februar og marts 2008.

En overordnet ”følelse” af forløbet nogen tid efter er, at det var uvurderligt! Jeg ønsker snarest at genoptage coachingen med Mikael som kunde, så snart min rejseaktivitet normaliseres efter sommerferien!

Jef Martinussen Forløbet satte mig i stand til at afkoble autentisk adfærd i forbindelse med salgs- og præsentationssituationer fra mine vrangforestillinger om, hvad det vil sige at være en god sælger. Mikael åbnede mine øjne for egne resurser samt praktiske tilgange, som reducerede mit stress og fokuserede mig på målet.

I sin coaching optræder Mikael i tre roller: Mentor, coach og terapeut.
Dette er unikt derved, at en del mennesker ikke kan komme videre ad en (ønsket) vej, så længe de ikke har bearbejdet og forløst visse mønstre og programmeringer fra fortiden. Da jeg selv er uddannet psykoterapeut og har praktiseret psykoterapi, været i supervision og videreuddannet mig i næsten 20 år, var det ikke primært i denne rolle, at jeg havde størst udbytte af coachingen.

Derimod var såvel mentoringen og coachingen glimrende og særdeles befordrende. Ganske didaktisk vekslede sessionerne ofte mellem at afklare mine mål og at bidrage til praktiske måder at anskue, løse og lære fra de pågældende problemstillinger.

En session fokuserede således på meget overordnede mål og værdier, hvor jeg fandt befriende afklaring i at adskille mine egne mål og værdier fra dem, jeg havde ”arvet” fra min far. Jeg identificerede med Mikaels hjælp adskillige bidragende faktorer til en livsanskuelse, som dikterer, at jeg må arbejde hårdt, at mine behov opfyldes sidst og at der generelt set hersker mangel-tilstande.

En anden session var meget mere praktisk og fokuserede på en bestemt præsentation, som jeg skulle holde i april og som var en slags ”prototype” for salgsmøder med potentielle kunder.

Disse møder har jeg nu holdt masser af og inkorporerer flere og flere elementer fra sessionen med Mikael. Der har været en vis tilvænningsperiode til at arbejde næsten uden PowerPoint, at være meget personlig, at anvende forskellige involveringsværktøjer, osv., men jeg fik i sidste uge at vide af en kollega, at jeg overgår selv de meget erfarne i virksomheden.

En tredje session virkede langt mere efter principperne i The Secret, idet vi arbejde med at tiltrække en bestemt situation i virksomheden, nemlig de rette omgivelser for et nyt hovedkontor. Vi har ikke fundet det endnu, men da jeg guidede en visualisering med 10 kolleger efter de principper, som Mikael og jeg havde udviklet i fællesskab, fandt ca. 8 kolleger stort set samme billede på stedet, hvor vi skal lande. Vi har som sagt ikke fundet det, men har besluttet at ”mellemlande” et andet sted, når vi flytter 1/7, således at vi har længere tid til at tiltrække det rette sted.

Den sandsynligvis vigtigste session handlede om forståelsen af markedsføring og salg – især indenfor et marked, som relaterer til livsstil og sundhed! Dette var et sandt gennembrud og jeg drog som konsekvens, at min virksomhed ikke har en markedsførings- og salgsafdeling, men derimod en ”relationsafdeling”. I vores relationsafdeling har de nu godt nok ansvar for virksomhedens CRM system, men de har især ansvar for, at alle i virksomheden fremstår som autentiske rollemodeller, som vore kollega-kunder ønsker at ligne/emulere og derfor ønsker at købe fra os.

Ud fra sin egen erfaring øste Mikael af forslag til, hvordan man opbygge relationer ved at udvikle aktiviteter, som mennesker ønsker at deltage i baseret på interesse, passion, entusiasme og fællesskab. Herved opbygger man autentiske relationer, som leder til inspiration og muligt ønske om yderligere deltagelse i fællesskab (= ønsket om at købe produkter eller ydelser) med person eller virksomhed.

En opsummerende evaluering er, at mit arbejdsliv og min virksomhed har haft stor gavn af såvel råd som procesarbejdet, som jeg gennemførte med Mikael. Jeg kan varmt anbefale Mikaels coaching til personer, som er i startfasen af selvstændig virksomhed uanset virksomhedstype, idet Mikael tager hånd om de personlige såvel som de forretningsmæssige ambitioner og blokeringer i forhold til de opsatte mål.

Med venlig hilsen
Jef Martinussen
Psykoterapeut, København
Mobil 28 26 92 17
Klarhed

Thomas Besand Min coaching med Mikael gennem de sidste tre måneder har gjort mig mere klar på, hvad det er, jeg vil have.

Inden coachingen, som har foregået cirka en gang om ugen over telefonen, var jeg ikke klar over i hvilken retning jeg havde lyst til at gå i mit liv.

Jeg er ikke særligt ambitiøs med min karriere og har ingen konkret viden om hvordan mit liv ser ud om et år, men jeg har lært, at det er vigtigt, at jeg er tro mod mig selv og mine værdier. Jeg har nu fundet mennesker, som er gode for mig at omgås, og jeg har pludselig fået en masse jobtilbud.

Thomas Besand
Nordjylland
www.besand.de
Bange for hunde

Joachim Vuijk Jeg havde siden 2007 været bange for hunde. Flere episoder har været årsag til dette, men jeg husker i detaljer en situation, hvor jeg blev angrebet af en schæferhund. Jeg blev ikke bidt, men hunden var meget aggressiv, og ejeren havde svært ved at styre den. Situationen gjorde at jeg var meget bange når hunde gøede, hvilket jeg var ked af, fordi jeg tidligere havde haft hund i mange år og gerne ville ha det igen.

I et par måneder har jeg fået hjælp fra Mikael, og under en af sessionerne skete der følgende:
Mikael beder mig om at fortælle historien om hvad der skete dengang jeg blev angrebet af hunden, først i "fast forward" og sort/hvid. Jeg ser den helt klart for mig og ubehagelige minder kommer frem. Mikael sørger for at jeg hele tiden føler mig relativt tryg, mens jeg fortæller.
Derefter fortæller Mikael mig nu en alternativ version, hvor jeg i stedet for at blive angrebet af hunden formår at tale den til ro, hvor den til sidst respekterer min tilstedeværelse. Jeg skal genfortælle historien og samtidig se den i billeder som en film for mit "indre øje" – først forfra – så bagfra.

Den nye "film" er den, jeg husker, og efterfølgende har jeg ikke haft den samme frygt når jeg hører hunde give hals. Ikke nok med at jeg ikke mere er bange for hunde - jeg har også fået modet til selv at få hund igen, hvilket jeg er glad for. Mikael har givet mig hjælp til at komme videre, og jeg kan kun anbefale andre med samme (eller andre) udfordringer at benytte Mikaels ekspertise.

Udover ovenstående situation har Mikael hjulpet mig med min personlige udvikling til et lettere liv, samt sparring i forhold til min virksomhed.

Jeg vil til enhver tid anbefale Mikael til andre!

Joachim Vuijk
Roskilde
Temperament og vrede

Christian Ramberg Hej - mit navn er Christian og jeg er 25 år gammel. Jeg har nu i et lille halvt år snakket med Mikael.

Men lad os starte ved starten: Jeg har af natur et stort temperament på godt og ondt, og det har givet lidt problemer gennem tiden, så det var i den anledning jeg startede med at snakke med Mikael.

Jeg vidste ikke så meget om hans fremgangsmåde første gang, så da vi gik igang syntes jeg det var lidt fjollet med man skulle op og stå og genleve nogle situationer jeg havde oplevet.
Jeg har før prøvet psykolog uden at det hjalp.

Kort tid efter jeg var gået igang hos Mikael kunne jeg mærke at det fik de ting op i mig vi skulle arbejde med, og det kom meget hurtigere end da jeg gik hos psykologen.

En af de specielle ting i mine øjne er Mikaels måde at se på kroppen, som den store faktor på psyken som den nu er når man bruger den fysisk.

Når man for eksempel skal gennemleve en ubehagelig situation, er det næsten som om hovedet tror man er der, og få lavet om på det.
Det er i hvert faldt nemt at få følelserne med, så for at summe op har det ikke kun hjulpet mig psykisk, men også fysisk.
Jeg lever meget sundere nu, jeg cykler mere, og mine grænser for hvad der er langt at cykle er også blevet rykket et godt stykke i den rigtige retning.
Jeg er blevet meget bedre til at kontrollere min vrede og det hjælper mig i hverdagen. I stedet for at jeg bruger min energi negativt, bruger jeg den nu positivt.
Udover det styrketræner jeg 5-6 gange om ugen og spiser MEGET sundere.

Jeg er her efter 3 måneder med Mikael hjælp godt på vej til at finde mig selv og blive mit sande jeg.

Christian Ramberg
Bevidsthed og indsigt

Berit Bøgh Hvad har jeg hidtil fået ud af et halvt års coaching med Mikael?
Det har været helt suverænt for mig at du og jeg har talt samme sprog: Bevidsthed, indsigt.
Glad for at jeg mærkede at det var en mandlig sparring jeg havde behov for… hvilket har givet mig meget afklaring.
Lækkert at opleve at der er nogle mænd, der også vil udvikling.

I relation til parforhold har din sparring ledet mig mere på sporet vedrørende accept af mig selv som person. Jeg har formået at arbejde med at jeg som før ikke lukker dele af mig ned, fordi andre ikke kan eller vil følge med. At den ikke går at undertrykke sig…. For husfredens skyld osv.

At få sat ord på, hvordan jeg reagerer på forskellig adfærd mv. Meget vigtigt….

Jeg er nu ved at kunne træde meget mere i karakter, hvor jeg accepterede at jeg var skide træt af at andre skulle bestemme for mig, hvad der var forkert eller rigtigt.
Vil ikke acceptere at jeg lader andre forsøge at trække mig tilbage fra udvikling og fremdrift.
Jeg har jo arbejdet med for mange områder på en gang, som du ved…..

Jeg har lært noget om delmål. Hvor vigtigt for mig det er at det ikke skal være en kamp, men mere at give slip og gå med.
Sparringen har fået mig til at gå dybere med mig selv vedrørende et mønster i mit liv. Frontkæmpe for ældreområdet… de svage…. de psykisk syge…. de handicappede osv.
Og ikke mindst var det måden systemet mangelfuldt taklede det på, der fik mig frem i skoene. Jeg er hellere gået til hovedet end røven for at retfærdighed, værdighed og respekt blev tilgodeset. Og jeg var fuldstændig skide ligeglad med hvilke øretæver det gav.

Det, du har hjulpet mig til, er at se at jeg stadig skal holde fast i mine værdier, uanset hvad andre mener, men at jeg skal slippe kampen. Gå derhen hvor det, jeg står for, modtages i stedet for….
Hvis jeg ikke igen skal brænde ud.
Det har givet mig meget at du er en autentisk person, der selv har gået vejen. Du har ikke bare læst dig til tingene…. Fedt for sådan en som mig, der har prøvet rigtigt modbydelige ting i mit liv, og skullet sidde overfor mange, der dybest set ikke anede en skid om hvad det drejede sig om, men spillede helvedes kloge….

Jeg har fået meget ud af at arbejde med delmål. Fået prioriteret hvad der er vigtigst pt.
Så fra at jeg, da vi startede, var udbrændt i mit job, skulle tage ansvar for mit helbred, ikke gå på kompromis med mine værdier, ikke lade andre svine mig, er jeg nu mere afklaret. Er mere klar på at jeg ikke vil bakse med systemet, men arbejder mig hen til at kunne bidrage med min viden, som kan hjælpe de mennesker som VIL….
Uden nogen kamp i det.

Jeg kan kun sige at det har været en ubeskrivelig støtte, der hvor jeg befandt mig i mit liv.
Jeg har fået integreret mig selv langt bedre ved dette forløb.

Og det underlige er at jeg blev coached over telefonen det første halve år hvor vi aldrig mødte hinanden. Du anede ikke hvordan jeg så ud. Og alligevel har det rykket så meget.

Du skal vide, Mikael, at det har været suverænt med din sparring og om to år er jeg selvstændig… Tag den!!!….. Du har formået at se mig og mit potentiale. Fået mig til selv at arbejde med mine forhindringer, samtidig med at du har hjulpet mig med at holde fast i mig selv… Troet på mig….
Det rykker…..
Tusind tak.
Jeg er stolt af mig selv i dag.

Knus fra Berit
Fredensborg
Pædagog
Problemløsning

Lise Lee Hvad coaching har gjort for mig:

Da jeg kontaktede Mikael stod jeg i problemer op over begge ører. Jeg havde store problemer på mit arbejde og i mit privatliv. Problemer kommer sjældent alene. De er et socialt væsen, så de kommer i flokke.

Jeg var fyldt med mange negative følelser og var ved at opgive det hele. Det hele kom til udtryk ved, at jeg ikke kunne sove, jeg mistede appetitten (tabte ufrivilligt 10 kg) og var totalt initiativløs, da jeg ikke kunne overskue, hvor jeg skulle begynde, eller hvordan jeg skulle få styr på mit liv igen.

Det første jeg lærte i min coaching var, at jeg sad fast i mine egne følelser. Jeg var såret og så stod jeg bare der og hylede.

Mikael spurte mig, hvad vil du nu ? Hvor vil du hen ? Du skal ikke stå her og hyle, det får du ikke noget ud af.

Jeg vidste jo ikke, hvad jeg ville eller hvor jeg ville hen, jeg havde jo levet hele mit liv for mine børn, for min mand, for mine venner, men ikke for mig. Jeg havde jo bildt mig selv ind, at jeg var nødt til en hel masse ting for ellers skete der både det ene og det andet. Vi ville gå bankerot eller børnene ville få omsorgssvigt eller folk ville snakke.

Så kom Mikaels store     ouggg?

Jeg har nu fået indblik i hvor meget jeg selv vælger i mit liv. Jeg vælger jo selv, hvis jeg vil være offer og dørmåtten, som andre træder på.

Med hensyn til telefoncoaching var det for mig optimalt, fordi det at tale om meget svære problemer var lettere for mig når jeg stod hjemme i min egen stue og kunne kikke ud ad vinduet, uden at jeg havde en person foran mig.

Det førte der skete i coachingen var, at jeg begyndte at få min selvtillid og selvværd tilbage. Helt nede i hverdagsopgaverne begyndte jeg nu at styre mit liv, sådan at fik det som jeg ville, i stedet for at jeg tilpassede mig, hvad andre ville. Men selvfølgelig på en kærlig måde, det drejer sig ikke om at blive en stor egoist. Men det har medført en del skrigen i mine omgivelser, for serviceniveauet er jo faldet.
Specielt er mine børn blevet tvunget til at skulle selv. Det er meget hårdt som mor, når børnene skriger, enten direkte beklagelse eller raseri eller hvordan de nu forsøger at få deres mor tilbage i den vante rolle som servicemedarbejderen. Plus alle dine egne selvbebrejdelse, jamen jeg kunne jo også lige, ja, jeg har jo heller ikke gjort alt rigtigt, nu må jeg jo nok hellere lige.

Det tog noget længere tid inden manden begyndte at reagere. Så kom sætningen, ”jeg føler ikke du er i mine hænder mere, har du fundet en anden ? Svaret var; Nej. Så begyndte han at smigre mig, du er ung, du er smuk, trænger du ikke til noget nyt tøj. Taktikken var ganske åbenlys, hvis jeg nu smigre hende lidt, så falder hun nok ned igen. Men jeg følte jo ikke, at jeg var oppe og køre, jeg var jo bare anderledes, jeg hoppede og dansede ikke for ham mere. Så blev ham rasende, jeg var nu uansvarlig og egoist. Specielt her i mit forhold til min mand, har det været fantastisk at have Mikael som coach, for jeg forstår ikke helt den måde mænd reagerer på. Og hvis det ikke havde været for Mikael så havde jeg endt i selvbebrejdelse og var hoppet tilbage i gammel rolle.

Vanerne, rollerne og reaktionsmønstrene er så fastgroet i os, at det er meget vigtigt at have den rette støtte og tålmodige opbakning, når vi skal ud af dem eller ændre dem. Det har jo taget 20-30 år at opbygge vanerne og rollerne. Her har det været meget vigtigt i min coaching situation, at jeg stoler 100% procent på Mikael og følger hans råd, da jeg ved, at han vil mig det bedste. Lige så snart jeg fik tilbagefald, så skete der ingenting mere og det gamle liv begyndte langsomt at omsvøbe mig igen. Tilbagefaldene var dog få og varede kun nogle få dage.
Vilje har en ufattelig kraft, men den kraft, ved jeg i dag er i mig selv og jeg skal selv hente den, det stykke arbejde er der ingen andre, der kan gøre for mig.

Derefter kom næste skridt. Hvad vil du ? Hvornår er du glad ? Det at finde sin passion her i livet er ikke så ligetil, som det lyder. Nu havde jeg jo gået hele livet og følt at jeg var nødt til at sørge for alle de andre, og mig selv var der ikke tid, energi eller penge til. Og så stod Mikael pludselig der og spurte, hvad vil du nu ?? Det er det samme som at spille lotto og en dag vinder, så er det svært at finde ud af hvad pengene egentlig skal bruges til. Vi går jo alle rundt og drømmer om at vinde i lotto, for så tror vi, at så kan vi ændre en hel masse. Gennem coaching fandt jeg ud af, at jeg ikke behøver at vinde i lotto for at ændre mit liv, selv store dramatiske ændringer. Det er noget jeg selv kan vælge, hvis jeg ønsker det. Jeg har nu fundet mine passioner her i livet, en af dem, at jeg vil hjælpe mennesker med at vedligeholde deres gode helbred og syge mennesker med at få det bedre.

"Where focus goes energy flows..."

Lise Lee
Ikast
Lærer
Salg af virksomhed
Henrik Madsen
Jeg har haft en bagerforretning i 10 år og jeg solgte den i foråret 2006. Jeg forsøgte i lang tid at sælge uden held, og begyndte så et coachingforløb med Mikael. Da han blandt andet opfordrede mig til at visualisere hvad jeg ville efter salget lykkedes det forbavsende hurtigt at få forretningen solgt.

Da jeg lige pludselig stod uden bageri og job hjalp Mikael mig igennem en proces, hvor jeg blev klar over hvad min fremtid skulle bruges til.

Jeg har lavet en lille konsulentvirksomhed, som hjælper andre selvstændige bagere med systemer, som kan gøre deres hverdag lettere.

I den forbindelse kommunikerer jeg meget pr telefon, hvor Mikael ved hjælp af tre-vejs-opkald har lyttet til mine samtaler med kunder, og derefter har givet mig feedback på, hvordan jeg bedst taler med folk uden at skræmme dem væk. Det har betydet at jeg totalt har ændret min indstilling og adfærd i forbindelse med kommunikation. Tidligere forsøgte jeg at presse et salg igennem, hvor jeg nu forsøger at finde ud af hvad folk har brug for og hjælpe dem med de ting, de har behov for på deres egne præmisser.

Det har været guld værd for mig at få feedback fra Mikael på de ting jeg gør og få justeret min måde at gøre tingene på, og det er meget anderledes i dag end det var før.

Jeg har det fantastisk godt med min nye tilværelse og føler hele tiden jeg udvikler mig positivt.

Mit liv er blevet meget bedre. Jeg har fået større livskvalitet efter at jeg kom af med bageriet og nu beskæftiger mig med at hjælpe andre.

Henrik Madsen
Helsingør
www.arbejdsgiverservice.dk
Troværdighed og resultater

Nu har jeg modtaget nyhedsmails fra dig igennem mange år og været på flere af dine kurser.

Det som er så fantastisk ved dig Mikael er at du er så troværdig, fordi der er HANDLING og BEVISER bag alle de ord du siger...

Du gør selv det du råder os andre til, og vi kan se at der kommer det ene positive resultat efter det andet - det VIRKER!

Du sætter dig et mål om at arbejde max 15 t. / uge - gør det - og det lykkes dig at leve af det og af passiv indtægt ved at hjælpe andre - alt det du siger på kurser og i coaching formår du selv at gøre og efterleve og jeg overbevises om at det er 100% rigtigt når jeg kan se at det virker på dig og dit liv... også Camino som er en form for 'indre rejse' hvor mange af de væsentlige beslutninger finder fodfæste og hvor roen til at nå ind til dine egentlige værdier - hvad lever du for og hvad vil du med dit liv - findes.

Jeg beundrer dig virkelig og er imponeret over at se hvor godt din indsigt og teorier virker.

Pia Linda Hansen
København
Selvstændig virksomhed

Henriette FlenstedJeg har været selvstændig behandler i 1,5 år nu, men med dalende succes.
For kun 6 uger siden begyndte jeg at blive coached af Mikael Hoffmann, men jeg kan allerede rigtigt meget mærke virkningen af den coaching vi har haft sammen.
Det begynder for alvor at virke nu..
Min tankegang og energi er meget anderledes, og livet føles dejligt og meget nemmere .
Jeg har sagt det deltidsjob op, som jeg var så ked af at være på.
Og lige pludselig kommer der lige en gruppe mennesker der gerne vil have et kursus af mig på præcis den dag jeg tidligere arbejdede!
”The Flow of Life” - som du har fortalt mig om, men som jeg har haft svært ved helt at tro på.
Jeg ringer og snakker med folk nu, hvilket jeg ikke gjorde før.
En af mine gamle klienter er lige vendt tilbage. Hun var rigtigt glad for at jeg havde ringet, og hun kender nogle andre der gerne vil på mit kursus.
Det føles rigtigt rart for mig
Jeg har dybest set lyst til at hjælpe mine klienter, at være sammen med dem, snakke dem, have et forhold til dem – og ikke kun betragte dem som kunder, der kun kommer ind og ud ad døren.

Jeg er bare helt vild med din coaching, Mikael.
Jeg er dig så taknemmelig for den hjælp du allerede har givet mig.
Jeg glæder mig rigtigt meget til at arbejde videre sammen med dig.

Henriette Flensted
Helsinge
Varme og engagement

Celestine Andersen Mikael Hoffmann har givet mig coaching ca. 1 gang om ugen i et lille års tid.

Vi har hovedsageligt kommunikeret gennem telefonen og derudover haft nogle møder, hvor Mikael har hjulpet mig med diverse ting.
Med Mikael oplever jeg at blive hørt, virkelig lyttet til og at blive guidet dybere ind til min egen sandhed.
Mikael er god til at fornemme essensen af mine udfordringer og ved hjælp af spørgsmål guider han mig frem til de nøgler jeg har brug for.
Jeg oplever at blive rummet som jeg er og hvor jeg er i min proces, og jeg har tillid til Mikael som min personlige coach, fordi jeg oplever en høj grad af indføling og oprigtig interesse i at finde de rigtige svar for mig.
Mikael forholder sig professionelt utilknyttet til min proces på en samtidig varm og engageret måde, hvilket gør mig afslappet og tillidsfuld.
Jeg har oplevet dybder af personlige åbenbaringer, der gør at jeg nu er et mere helt, modent og ærligt menneske - overfor mig selv og andre.
Jeg har gennem mine samtaler med Mikael fundet ud af hvad jeg brænder for, og tør nu tage ansvar for mine drømme og handlinger.
Mikaels engagement og rådighed inspirerer mig til at være et bedre menneske for andre, og jeg er ham dybt taknemmelig for alt det han gør for mig.

Celestine Andersen
Butiksbestyrer

Her er nogle flere beskrivende eksempler:
En klient var bange for hunde på grund af en oplevelse på en gårdsplads med en stor hund. Jeg brugte min viden og erfaring til at gå tilbage og hjælpe hende med at opløse oplevelsen, således at hun allerede til næste session fortalte at hun ikke mere var bange for hunde. Frygten var helt forsvundet og i de følgende måneder nævnte hun flere gange, at hun var glad for ikke mere at være bange for hunde.

En anden klient havde meget svært ved at spørge og bede om tilladelse til noget. Alting lød som kommandoer, med forskellige udfordringer i relationerne til følge. Efter et års samarbejde, hvor hun fik styr på en række områder i sit liv, gik det pludselig op for hende hvorfor det havde været så svært at spørge om lov til noget. Hun erkendte at det havde været et magtspil med hendes forældre, og at hun havde følt sig tromlet af dem. Det er nu let for hende at stille spørgsmål i alle sammenhænge; i forbindelse med sit arbejde, fritid og i forhold til sin familie. 

Andre klienter har voldsomt stress i bestemte situationer. I mentor-coachingen kan vi gå tilbage i tiden og klienten gennemlever de forskellige stressfyldte situationer fra et sikkert sted i lokalet. Når vi er så langt tilbage som lige før den første traumatiske stress blev oplevet, tager klienten denne følelse med sig frem i tiden gennem samtlige stressfyldte situationer, og dette opløser stressen, så den føles forsvundet og ikke mere generer - heller ikke i lignende situationer i hverdagen fremover.
Mikael Hoffmann Jeg har en meget direkte og resultatorienteret måde at arbejde på.
Jeg kalder min teknik for mentor-coaching, hvor jeg ved hjælp af mine spørgsmål mixer coaching (adfærdsmodificering), mentoring (rådgivning), mediation (konflikthåndtering) og psykoterapi (personlig udvikling) - med udgangspunkt i nuet og det kropslige udtryk. 

Jeg arbejder efter de fem trin: Bevidstgørelse, Erkendelse, Ansvarlighed, Muligheder og Handling (BEAMH), se www.MikaelHoffmann.dk/BEAMH.

Jeg har stor succes med at hjælpe mennesker med at definere deres mål i livet - og at de når disse!

Jeg arbejder meget med selv-ansvarlighed.
Der er to forskellige måder at forholde sig til livet og andre mennesker på:
Du kan være reaktiv, eller du kan være kreativ.
Læg mærke til at bogstaverne er de samme - der er blot byttet lidt om på dem i de to ord.
Men betydningen er vidt forskellig.
Når vi er reaktive, er vi "undgåelses-orienterede", det vil sige at vi reagerer mere eller mindre defensivt i forhold til de ting, der sker omkring os.
Er vi derimod kreative i denne betydning, vælger vi bevidst at række ud efter det, som er værdifuldt for os. Vi fokuserer på det, vi ønsker at opnå og tager initiativ til at gøre det til virkelighed.

Gratis rapport

Herunder har du mulighed for at modtage en gratis rapport om hvad mentor-coaching er. Du får i løbet af ti dage tilsendt seks del-rapporter med to dages mellemrum. Det er gratis og uden nogen forpligtelser.

 Jeg hjælper dig med at formulere dine mål i livet - og derefter hjælper jeg dig med at nå dem!