Hærvejen 2009

300 km
fra Viborg til den tyske grænse


Forsiden - Billeder1 - Billeder2 - Billeder3 - Billeder4


Læs på denne side om selve hærvejsvandringen, et bedre syn, min kommende bog, at blive far, hjemmeside og kurser i 2010.For fjerde år i træk (2009) har jeg haft stor glæde af en ny langdistancevandring. Denne gang, ligesom sidste år, på Hærvejen fra Viborg til den tyske grænse. Jeg gik 300 kilometer på 14 dage i strålende sol uden en eneste regndråbe. Vejrmæssigt kunne scenen lige så godt have været i Spanien!

Som altid, når jeg vandrer langt, nyder jeg at være tæt på naturen og på mig selv. Også i år fik jeg nogle dybe indsigter om mig selv, samt friske ideer til min virksomhed – mens jeg gik i meditativ stilhed.

At være fri for ansvar, telefon, nyheder, internet og beslutninger i to uger er en fantastisk frihed, som jeg sætter stor pris på.

Jeg må nok erkende, at jeg mindst en gang om året hvert år resten af mit liv vil gå en eller anden form for Camino-vandring – et eller andet sted i verden. Jeg kan simpelthen ikke lade være, fordi det er så rensende og berigende en oplevelse på alle planer.

Bedre syn

Har du lyst til og brug for at få forbedret dit syn?
Jeg praktiserede i år, på de 14-dages vandring, dagligt i 10 minutter nogle øjenøvelser efter idé af Martin Brofmanns bog ”Genvind dit normale syn”. For at se eventuel effekt, fik jeg testet mine øjne før og efter vandringen. Resultatet: Mit syn er forbedret på begge øjne fra 6/12 og 6/18 til 6/6 og 6/12 (Thiele Optik i henholdsvis Viborg og Frederiksberg Centret) med blot 10 minutters daglig indsats i 14 dage. Det føltes helt underligt, at have briller på igen – briller jeg anvender, når jeg sidder ved computeren. Næste år på Camino-kurset vil der indgå øjenøvelser som en ekstra gevinst.

Min kommende bog

Er der en lille iværksætter i maven på dig?
Eller kunne du tænke dig en lidt bedre økonomi?
På denne vandring fik jeg flere erkendelser og åbenbaringer til strukturen og indholdet af bogen ”Frihed”, som udkommer i efteråret 2009. Klik på www.MikaelHoffmann.dk/frihed for at læse mere om hvad du vil få ud af at læse bogen.

At blive far

En personlig renselsesproces som disse ugers vandring gør mig klar til at jeg i oktober 2009 skal jeg være far for første gang. Jeg gjorde mig mange tanker i løbet af vandringen – og arbejdede med mig selv både mentalt og følelsesmæssigt. Mens jeg gik var jeg bevidst om at det skulle ske kun tre måneder senere...

Interaktiv hjemmeside om Camino-vandring

Har du lyst til at få kontakt med andre mennesker, der ligesom dig vil vandre langt for deres personlige udvikling?
Eller mangler du informationer til at komme i gang med at gå?
Eller har du lyst til at dele dine erfaringer og billeder med andre?
Mens jeg gik, fik jeg gennemtænkt strukturen på det nye Community Site www.MyCaminoWalk.com. Det bliver en portal på samme måde som f.eks. MySpace og facebook. Første beta-version er i luften nu, men det er stadig et tidligt stadium, så der vil komme mange ændringer de første uger. Hvis du har lyst, er du velkommen til at være med til at udforme denne hjemmeside med de mange muligheder.

Kurser i fremtiden

I år gik jeg sammen med en af mine coaching-klienter den første uge som en del af et forberedende kursus.

Langdistancevandring er en fantastisk ramme og et middel til ganske effektivt at blive bevidst om egne mønstre og at gøre noget ved dem, der føles uhensigtsmæssige. Man kommer relativt let dybt ned i sig selv og kan dér arbejde med holdninger og overbevisninger. Kort beskrevet kan det være udfordringer i privatlivet, i erhvervsmæssig relation og/eller helbredsmæssigt.

Jeg har min psykoterapeutiske baggrund og erfaring som garant for, at ingen ”falder og slår sig”.

Har du interesse i langdistancevandringskurser, hører jeg gerne fra dig – og jeg vil løbende sende dig mails om informationsmøde, forberedelse etc.

Kurserne vil være en kombination af forberedelsesmøder, selve vandringen, samt efterfølgende evaluering/opsamlingsmøder efter behov.

Epilog

Efter hver eneste langdistancevandring de seneste tre år har jeg følt mig som et nyt og mere helt menneske i balance med mig selv og naturen.

Klik her for at se billederne og læse beskrivelserne fra dette års vandring (2009).

Links

www.YouTube.com/HoffmannsCamino kan du se adskillige af mine videoer om caminoen.


Klik her for at se billederne og læse om Camino-vandring (Mérida - Astorga i 2006)

Klik her for at se billederne og læse om Camino-vandring (Zamora - Finisterra i 2007)

Klik her for at se billederne og læse om Hærvejs-vandring (Viborg - grænsen i 2008)